onsdag 30. november 2011

1. desember! Til ettertanke....

Med vemod og blandede følelser i magen, river jeg av novemberarket!
Ikke for at det er noe leit med det, men bak henger desember.... Det er 1. desember i dag!
Den herlige adventstiden kan begynne!
Nå er det tid for koselig julepynting, kakebaking, og julegavekjøping og pakking, og alt som ellers hører med til juleforberedelsene. Dette er en tid fylt med spenning og forventning!
En tid for kos og sosiale sammvær med venner og familie.

Men hvorfor denne litt udeffinerbare, litt ubehagelige følelsen i magen.....?
Tårene presser faktisk på!
Tankene spinner!
Er denne tiden lik for alle? Nei........

Jeg har akkurat hatt en liten samtale (enveis sådan) med minstejenta, ang. glede, forventninger og takknemlighet. Tiden i dag vs. da jeg var liten. Hvordan vi har det i denne adventstiden tiden i forhold til hvordan mange andre har det.

Kanskje denne fine tiden burde brukes til å tenke litt også? Tenke på, og glede andre, ikke bare forvente til vår egen fordel!
Vi får så mye nå for tiden, vi forventer og forlanger!
Men hvor ble det av den ekte gleden, takknemligeheten, de gode forventningene og evnen til å nyte og glede oss over hva vi har, og hvordan vi har det?

Jeg vil glede meg over adventstiden, og jeg vil glede meg til jul! Men jeg vil også bruke litt tid på å lære bort, og utøve litt mer nestekjærlighet!
Kanskje vi da kan kjenne ekte glede for adventstiden igjen?
Kanskje vi da kan glede oss mer over livet vi har, igjen?

4 kommentarer:

 1. Jeg er helt enig med deg mamma <3

  SvarSlett
 2. Kloke ord Trine...det er så sant så sant. Den største gleden en kan ha er å gjør andre glad. Od det er det mye sant i.

  Vi nærmer oss den tiden på året som for mange familier og kanskje spesielt barna gruer seg til. Det er den tiden på året da "alle andre" snakker om hva de ønsker seg, hva de har fått i adventskalenderen, hvilke juleforestillinger de skal se sammen med familien sin osv...
  Kan jeg komme med en oppfordring?
  Vet du om en småbarnsfamilie som har det vanskelig, så engasjer deg litt ekstra i denne tida............. Det kan være en god idè å være "hemmelig nissevenn"... Heng noen kinobiletter på døra, send en adventskalender, sett en kakeboks i oppgangen... Det er bare fantasien som stopper, men du verden for en forskjell man kan gjøre og for en glede man kan både spre og få!!
  La oss bruke tiden fremover til glede og hygge for hverandre ♥

  Dette er og noe å tenke over,det er ikke så mye som skal til :-)

  Klem <3
  Helene

  SvarSlett
 3. Heia Trine!
  Dette var et fint innlegg. Vi bør tenke oss om! Jula er blitt en god tid, for kjøpmennene!
  Vi stresser rundt, ja ikke jeg da... Tar det mest rolig. Har blitt enig om litt rimeligere pakker i år med noen av mine nærmeste.. Vi har SÅ MYE!! Ha en fin adventstid! Klem fra Anne-Eddie :)

  SvarSlett
 4. Så sant så sant:) -Nyt adventstiden!
  Go klem fra mæ

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad når du legger igjen en hilsen til meg!